Kerstpakketten worden slecht gewaardeerd

Je kent het vast wel. Wanneer december weer is aangebroken krijg je weer te maken met een kerstpakket. Bij de ene werkgever krijg je een geweldig pakket, terwijl je bij een andere werkgever een karig pakket krijgt waar je eigenlijk helemaal niets aan hebt. Je bent niet de enige die daar zo over denkt, er zijn er meerdere. Uit een onderzoek dat is gehouden in 2012 is er gebleken dat de meeste kerstpakketten door medewerkers slecht worden gewaardeerd. 7 op de 10 mensen kreeg in dat jaar een kerstpakket. 70% van de ingevulde enquêtes was vrouw, 30% man.

Helaas komt dit niet alleen voor bij werkgevers, maar ook bij relaties. De kerstgeschenken van relaties blijken ook vaak karig en het is zelfs zo erg dat sommigen hebben besloten om geen kerstgeschenken meer uit te delen, aangezien ze er niets voor terug krijgen.

Kerstpakketten beter maken

Het probleem zit ‘m in de tijd die gestoken wordt om de kerstpakketten of kerstgeschenken samen te stellen. Uit het onderzoek is ook gebleken dat werknemers niet te veel tijd willen steken in het samenstellen van een dergelijk pakket. Dat geldt ook voor naasten of relaties. Die willen niet te veel tijd steken in het uitkiezen van een geschenk. Het probleem zou opgelost kunnen worden door er meer tijd in te steken of door sneller te werk te gaan door een specialist te gebruiken.

Oplossingen

Er zijn een paar mogelijkheden om dit probleem voor eens en altijd op te lossen. Deze worden hieronder beschreven.

  • Gebruik maken van een website: In plaats van alles bij elkaar zoeken kan je gebruik maken van verschillende websites die een dienst aanbieden om kerstpakketten samen te stellen. Dit zijn leuke kerstpakketten waar goed over is nagedacht. Je kan ook samengestelde kerstpakketten kopen. Ditzelfde kan je toepassen op geschenken van relaties.
  • Iemand deze taak geven: Je kan er ook voor kiezen om deze taak aan iemand te delegeren en er goed over na te laten denken. Het gaat tenslotte om je relaties of werknemers. Je kan er dan voor zorgen dat deze tevreden over je zijn. Je wilt tenslotte dat iedereen blij is en al helemaal als zij veel aandacht hebben besteed aan een geschenk.

 

Geplaatst in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*